Varför män är förvirrande? Hur man förstår män – Dating tips för att hitta kärlek

Om du tror att män är förvirrande, och de flesta kvinnor gör det beror det på att du tittar på dem genom dina ögon, genom dina filter, övertygelser och antaganden. När John Gray kom upp med sin kloka titel, jämförde män och kvinnor till helt olika planeter, slog det ett ackord av en anledning. Vi är så annorlunda. Så, för att försöka hitta män ut ur ditt perspektiv, kommer alltid att leda till frustration eftersom det helt enkelt inte kan göras.

För att verkligen förstå män måste du glida helt och hållet i sina skor, titta ut genom ögonen och filtrera livet genom sina hjärnor. Det här är naturligtvis inte något du kan göra helt enkelt genom att önska det. Du måste antingen lägga någon seriös tid på att studera män nära varandra, prata med dem på sitt språk, fråga de typ av frågor de kan höra och sedan lyssna på dem på samma sätt som de tror. Inte vad de genomsnittliga kvinnorna är programmerade att göra.

Så varför har jag räknat ut dem?

Vad gör mig annorlunda än den genomsnittliga kvinnan? Bara en sak. Tja … kanske två. Det första är att jag automatiskt frågar varför människor gör vad de gör och reagerar / svarar hur de gör, ur kulturantropologins perspektiv. Jag går vägen tillbaka, titta på den breda skärmen från väg-tillbaka-när till idag, och med hjälp av min kvinnliga intuition, försök att få känsla av det. Jag kommer fram till en slutsats som “känns” rätt och logiskt då – och här är det andra som gör mig annorlunda – när jag tittar på vad män gör, frågar jag dem om vad jag har kommit på är vad som är sant för dem. Och wah, lah, en förklaring, och en ny hemlighet, av vad som gör män ticka.

Men det tar mer än att fråga en man. Jag har faktiskt spenderat två år på att studera män. Jag intervjuade hundratals män, läste böcker som försökte beskriva män, prenumererade på deras tidningar – som förresten är mycket annorlunda än kvinnors tidningar. Sedan, när jag började sätta ihop pusselbitarna om vad männen handlar om, kontrollerade jag med massor och många män att verifiera om jag var på rätt väg.

Så vad lärde jag mig? Ton men här är ett exempel:

Jag lärde mig att den stora skillnaden mellan hur män och kvinnor ser att gifta sig är kvinnor ser det som en fantasi som kommer i uppfyllelse, en sorts hjärtsång och män ser det som ett muttrar och bultbeslut. Män ser på det på följande sätt:

  • Är min karriär på rätt spår?
  • Kan jag råd att ta hand om en fru och möjliga barn?
  • Är jag redo att ta ansvaret för hennes känslomässiga välbefinnande?
  • Är jag redo att ge upp andra kvinnor?
  • Ska hon stanna samma kvinna som jag älskar eller ska hon förändras, som de flesta kvinnor gör?
  • Ska jag kunna göra henne lycklig?
  • Ska jag leva upp till hennes fantasier?

Ser du hur annorlunda det är från hur du tänker på äktenskap? Det är bara en av många skillnader mellan män och kvinnor som jag upptäckte.

Vad är en annan? Män drivs för att göra sin kvinna lycklig. Det är djupt i sin biologi. Om du är olycklig tar han det som ett personligt misslyckande. Självklart vet vi alla att din lycka inte är hans ansvar, det är din, men han tar det fortfarande personligen.

Förhoppningsvis har jag hjälpt dig att se att dina relationer med män kommer att förbättras om du lär dig att se hur de uppfattar världen. Då kan du kommunicera på nya, mer effektiva sätt och få mycket mer av vad du vill ha från dem. Det roliga är att de vill ge dig det … du behöver bara veta hur du ska fråga.

Jag delar alla mina hemligheter om män i Människor Made Easy, en rolig och lättläst som visar hur lätt det är att omvandla dina relationer med män genom att utveckla din feminina nåd.